top of page
886A5294.jpg

Over Renate Vos

De band tussen paard en eigenaar is vaak ijzersterk. Ieder verschillend, maar toch één verhaal. Een weerspiegeling van wederzijds respect en bewondering die erom vraagt vastgelegd te worden. Dat verhaal mogen vertellen, is voor mij het mooiste aan paardenfotografie.
 
Paarden communiceren anders dan mensen. Door eindeloos observeren heb ik naar ze leren luisteren. Leren zien en voelen wie ze zijn. Fotografie geeft mij de kans om hun karakter vast te leggen en in al zijn facetten te laten zien. Het stelt me in staat emoties over te brengen op beeld en dat gevoel vast te houden. En zo bijzondere momenten als een blijvende herinnering te vereeuwigen. 

Capture the moment

Een goede foto is veel meer dan alleen een mooi plaatje. Het is een weergave van gevoel, emotie, sfeer. De perfecte foto vraagt dan ook om geduld. Wachten op het moment dat een paard rust ervaart. Wat dan volgt is een bijzonder samenspel tussen mij en het paard dat voor me staat. Er is interactie, soms te klein voor het oog van een ander, maar groot genoeg voor mij om dat moment vast te leggen. 

 

Mijn foto’s vertellen een verhaal dat eindeloos verteld mag worden. Een beeldroman waarin passie, kracht en karakter de hoofdrol spelen, vakkundig vastgelegd op camera. Door te schilderen met natuurlijk en kunstmatig licht, ontstaat een pallet aan vormen en contrasten, met details die gezien mogen worden. Die je aandacht trekken. En vasthouden.

foto3 site verhouding.jpg
foto4 site verhouding.jpg

Art in the eye of the beholder

Equine Fine Art is een verdieping op mijn fotografiestijl. Het is een vorm van kunst die mijn creativiteit nog meer laat stromen. Zonder regels voor het eindresultaat, het mag out of the box, anders dan anders. Het spel met belichting komt hier volop tot bloei en resulteert in een uniek kunstwerk waar je telkens opnieuw naar wilt kijken.

3E5A8395.jpg

Interesse in mijn fotografie?

Heb je interesse in een van mijn fotoshoots of workshops? 
Neem dan contact met me op. Ik vertel je graag meer! 

IMG_5346 verkleind.jpg
bottom of page