top of page

Ik leg echt het karakter van het paard vast. Dat maakt het zo bijzonder en uniek.

Geduld is een schone zaak en dat geldt ook voor de equine fine art studioreportage. Jouw paard staat te allen tijde voorop, zijn/haar gemoedsrust bepaalt hoe ver we kunnen gaan. Ik neem dan ook uitgebreid de tijd om het paard op zijn/haar gemak te stellen en ervoor te zorgen dat het zich kan ontspannen in de studio. Juist dat is wat mijn werk zo bijzonder maakt: een paard te zien groeien van gespannen naar ontspannen en zelfs trots. En precies die trotse en ontspannen staat van zijn, maakt van een portret een kunstwerk. 

Renate Vos Fotografie_886A9769(2).jpg
Renate Vos Fotografie_886A9572(2).jpg

Een kunstwerk van je eigen paard

Renate Vos Fotografie_886A9588_edited.jpg

Een bijzonder en uniek portret van jouw paard

Puur, verfijnd, artistiek. Equine fine art is een specifieke vorm van paardenfotografie, uitgevoerd bij jouw paard op stal. Met mijn mobiele studio ben ik in staat paarden te fotograferen in hun eigen vertrouwde omgeving. Het resultaat: een bijzonder en uniek portret dat jouw paard in al zijn unieke facetten toont.  

free-check-mark-icon-3279-thumb.png
free-check-mark-icon-3279-thumb.png
free-check-mark-icon-3279-thumb.png

Een fotoshoot in een mobiele fotostudio. Deze bouw ik op bij jou op stal. Zo is het paard in zijn eigen vertrouwde omgeving.

Jaren aan ervaring in de omgang met paarden. Hierdoor ben ik in staat ze gerust te stellen en op een veilige manier te laten wennen aan de fotostudio

Professionele apparatuur van de hoogste kwaliteit in combinatie met mijn kennis en ervaring als fotograaf, zorgt voor exclusieve resultaten in de hoogste kwaliteit. 

Hoe gaat een fotoshoot in zijn werk

01   Vooraf aan de fotoshoot

Heb je interesse in een Equine Fine Art fotoshoot? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in en dan kijken we samen welke datum en tijd het beste uitkomt. Ook overleggen we goed over de locatie en het verloop van de shoot. Om de perfecte foto’s in de (mobiele) studio te kunnen maken, zijn er een aantal vereisten:

- De shoot vindt op een binnenlocatie plaats, zoals

  een binnenbak, schuur of stalgang;

- De ruime moet minimaal 3 x 7m zijn;

- Er is minimaal één stroompunt aanwezig;

- Regel een helpende hand voor tijdens de shoot.

(Mochten deze punten niet mogelijk zijn kan het waarschijnlijk nog steeds. Stuur me dan even een mailtje met welke opties je wel hebt, dan denk ik met je mee). 

 

We bespreken jouw wensen en wat er nodig is om de shoot tot een succes te maken. Denk aan tuigkeuze (met of zonder hoofdstel, ingevlochten of natuurlijk), poetsen, externe hulp voor tijdens de shoot etc. Met uiteraard altijd oog en oor voor het paard.

Renate Vos Fotografie_886A4917.jpg
Renate Vos Fotografie_886A2870.jpg

02   Tijdens de fotoshoot

De dag zelf is vaak een spannende dag voor zowel jou als je paard. We beginnen dan ook heel rustig. Nadat ik mijn studio heb opgebouwd, neem ik het paard van je over en laat ik hem langzaamaan wennen. Aan de studio, maar ook aan mij. Want ook dat vertrouwen moet groeien. Met veel geduld, beloningen en duidelijkheid naar het paard, creëren we een fijne en vooral veilige omgeving, waarin jouw paard zich volledig op zijn gemak voelt.

 

We beginnen met het maken van een aantal simpele foto’s om je paard vertrouwd te laten raken met de studio en het geflits. Vanuit daar gaan we verder. Terwijl ik speel met natuurlijk en kunstmatig licht laten we je paard in de gewenste poses bewegen. Zo ontstaat er een uniek contrast tussen vormen en lichtinval, met jouw paard als stralend middelpunt.

03   Na de fotoshoot

Na de equine fine art fotoreportage ga ik aan de slag met het uitzoeken en bewerken van de foto’s. Selectief en zorgvuldig, want alleen het beste is goed genoeg. Je ontvangt van mij een persoonlijke pagina met een selectie van de mooiste foto’s – onbewerkt -, zodat je op je gemak een keuze kunt maken. Daarnaast krijg je twee door mij uitgekozen bewerkte foto’s. De rest van de foto’s binnen het pakket kies je zelf.

 

Alle gekozen foto’s ontvang je digitaal in hoge resolutie met en zonder klein logo. Wil je meer foto’s? Bijbestellen is geen probleem. Ook het laten afdrukken van foto’s kan via mij. Met mijn kennis en ervaring weet ik precies wat de juiste materialen zijn voor de hoogst mogelijke kwaliteit. Uiteraard wordt jouw bestelling als een mooi pakketje bij je thuisbezorgd.

Renate Vos Fotografie_886A4223(2).png
shutterstock_763284973.jpg

Tarieven

€595,-

PAKKET ZILVER

Bij de prive shoot draait het volledig om de aandacht voor jouw paard. We nemen de tijd om hem/haar aan de studio te laten wennen voordat we aan de slag gaan. We maken de studio een zo leuk mogelijke plek waar je paard kan ontspannen.

Na het nemen van de foto's ga ik voor je aan de slag. Ik ga een selectie maken van de beste foto's. Deze ontvang je via een persoonlijke pagina. Vanuit daar kunnen we samen, of jij zelf de 8 beste foto's uitkiezen. Deze ga ik dan zorgvuldig voor je bewerken zodat je deze foto's in de beste kwaliteit ontvangt.

 

Deze foto's krijg je van mij ook als afdruk. 3 foto's afgedrukt op 20cm x 30cm en 4 foto's afgedrukt op 13cm x 18cm. Mocht je meer mooie foto's in de selectie hebben gezien en wil je deze ook nog graag bewerkt hebben? Dan heb je altijd de mogelijkheid om foto's bij te bestellen. Ook kun je bij mij extra vergrotingen of afdrukken bestellen die je op hoge kwaliteit materiaal ontvangt. 

De fotoshoot is gebaseerd op 1 paard.

Per paard extra is er een meerprijs van €45,-.

Het aantal geleverde foto's blijft hierbij hetzelfde.

€1395,-

PAKKET GOUD

Bij het gouden pakket ga je echt voor een kunstwerk aan de muur. De basis is hetzelfde als het zilveren pakket maar hierbij ontvang je 1 foto op een hoogwaardig aluminium van 100cm x 150cm! In overleg kan de afmeting aangepast worden.

shutterstock_1828395446(3).jpg

De fotoshoot is gebaseerd op 1 paard.

Per paard extra is er een meerprijs van €45,-.

Het aantal geleverde foto's blijft hierbij hetzelfde.

Tarieven zijn inclusief btw en exclusief reiskosten. Reiskosten bedragen 0,35 cent per gereden kilometer plus €25 per gereden uur.

Op afspraken in het weekend geldt € 75,- weekendtoeslag. Het bijbestellen van een foto kost €39,-

Een fotoshoot met je stalgenoten?

Tijdens een stalshoot kun je samen met stalgenoten een Fine Art Shoot combineren! Als je met minimaal 4 deelnemers meedoet heb je een gereduceerd aantal foto's en prijs van €275,-. Zo is het laagdrempeliger om een shoot te plannen en is het nog eens een super gezellige dag met je stalgenoten! 

Na het nemen van de foto's ga ik voor jullie aan de slag. Ik ga een selectie maken van de beste foto's. Deze ontvang je via een persoonlijke pagina. Vanuit daar kunnen we samen, of jij zelf de 3 beste foto's uitkiezen. Deze ga ik dan zorgvuldig voor je bewerken zodat je deze foto's in de beste kwaliteit ontvangt.

 

Mocht je meer mooie foto's in de selectie hebben gezien en wil je deze ook nog graag bewerkt hebben? Dan heb je altijd de mogelijkheid om foto's bij te bestellen. Ook kun je bij mij extra vergrotingen of afdrukken bestellen die je op hoge kwaliteit materiaal ontvangt. 

De stalshoot is gebaseerd op 1 paard per deelnemer.

Per paard extra van dezelfde eigenaar is er een meerprijs van €45,-. Het aantal geleverde foto's blijft hierbij hetzelfde.

Boek nu jouw Equine Fine Art Fotoshoot

Wat leuk dat je interesse hebt in een fine art fotoshoot van jouw paard!

Vul het onderstaande formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. 

Pakketkeuze

Bedankt voor je boeking!

 • What kind of harness is best to use?
  You get to choose. Do you want your horse braided with a bridle or do you want pure nature? I always carry a photo halter anyway. This is an extra thin (but sturdy) halter that can be removed afterwards in Photoshop. It can be used for both still and action photos. This way you can hold your horse during the photo shoot, but in the final photo it looks like he was standing loose with you.
 • My horse cannot get on the trailer can I have pictures taken?
  Yes, you can also have photos taken of your horse in your neighborhood, so that we can walk there. We will discuss the possibilities of the location. Sending a movie or pictures is always nice too.
 • My horse cannot get off the terrain, is this a problem?
  Certainly not, we can also just take pictures in the yard. We will discuss the possibilities of the location. Sending a video or photos is always very nice too.
 • Next to stable is a natural area, is this suitable for the photo shoot?
  We can determine this together by mutual agreement. It is always a possibility, I will discuss the pros and cons of the location with you.
 • My horse never stands still, is this a problem?
  No, this is not a problem. Few horses are good at standing still. Fortunately, I have a fast camera and only need a brief moment each time. Furthermore, he can keep walking circles around you and we can stop him every time in between.
 • What kind of clothes should I wear?
  Mainly put on what you feel good in. I do think the color is very important. This depends on the location and setting, so we discuss in advance if what fits well and what does not.
 • Can I bring someone with me during the shoot?
  Gladly, extra help is always welcome, as long as it doesn't get too busy for yourself and the horse.
 • Should I bring fly spray during the shoot?
  In summer, it is recommended. Make sure it is a spray that does not stain.
 • My horse cannot be loose, can I take pictures without a harness?
  No problem, I always have a photo halter with me. I work these away afterwards so your horse appears to be completely free.
 • Can I also have action photos taken of my horse?
  Yes indeed, we can also take action photos on the lunge line or under the saddle
 • I want to give a shoot as a gift, do you have gift certificates?
  Yes, you can indicate this when booking in the comments form. Then we will discuss the possibilities together and I will send you a gift certificate digitally or by mail.
 • How far in advance is it best to book?
  This is a little different every season. It is best to send me a message with your wishes and I will check when it is possible. The guideline for winter is about 2 to 3 weeks. In summer it is between 3 and 8 weeks.
 • My horse is still in his winter coat, does this matter?
  No, this is not a problem. It does give a different end result than the summer coat, so keep that in mind. You can choose a summer coat, winter coat or shaved coat.
 • I have several horses, can they be photographed separately or together?
  Yes. Several horses can come along to the shoot. They can be photographed together or separately. Note: there is an additional charge per extra horse.
 • How long does a photo shoot take?
  This varies. The shoot itself often takes about 1.5 hours. However, this is an indication and can vary from horse to horse. Some horses need longer to get into it and others finish it very quickly. I adapt to the horse and do not continue longer than necessary and/or possible.
 • At what location will the photo shoot take place?
  This is in consultation. I know many beautiful places in the area Tilburg, Loon op zand. But if you prefer that I come your way, no problem. Please note that travel expenses are added.
 • Will the photo shoot take place in bad weather?
  If the weather is really bad, we will reschedule the shoot to another day by mutual agreement.
 • Are the photos copyrighted?
  The photos taken are subject to copyright. You will receive the photos with or without a logo (depending on the package). The photos may only be shown publicly (on the Internet) with the visible logo and name. Furthermore, the photos may not be edited or cropped by your own hand. Should you like to see something changed, please put this question via email. More information about the rights of the photos made by me can be found in the general conditions.
Een andere vraag? Stel hem hier:

Bedankt voor de inzending!

bottom of page